in de pers

uitgeverij Spirit on Paper

recensies

Paravisie, recensent Art Schroer

Het verhaal draait in deze roman om een inspecteur die getrouwd is met een paragnost. Er speelt zich heel wat af in het huis van het echtpaar. De man gelooft er heilig in dat het te maken heeft met de verrichtingen van zijn vrouw op paranormaal gebied. De inspecteur is, zonder het zich bewust te zijn, een studieobject geworden voor de buitenaardse Zurqe en in het huis bevinden zich vele entiteiten en engelen. De schrijfster, die zelf werkt als mediamiek schilder, zegt het bijzondere vertelsel doorgekregen te hebben via hogere sferen. In het boek zijn ook de overgang na de dood en het nieuwe bewustwordingsproces richting 2012 verwerkt. De verschillende insteken die in het boek samenkomen, zorgen ervoor dat je gestuurd wordt om na te denken over de levensveranderingen waar we middenin zitten.

 

Spiegelbeeld, recensent Albert de Louw

Een verhaal dat van begin tot einde blijft intrigeren en je aanzet om over de huidige situatie van de Aarde na te denken. Het Einde schetst aan de hand van een buitenaards bezoek een beeld van de sferen op en rond onze planeet. Een mens, een hardwerkende inspecteur, is als studieobject uitgekozen. Hij is getrouwd met een paragnost en in hun huis, vol entiteiten en engelen, gebeuren dingen waar hij geen weet van heeft. De verhaallijnen vallen uiteindelijk samen en zetten aan tot nadenken. Het Einde lees je in een zucht uit.

 

Koorddanser, recensent Wim Verhallen

Een inspecteur wordt tot studieobject verkozen door buitenaardse entiteiten. Vanaf dat moment spoken er 's nachts in zijn huis geesten rond die het licht zoeken. Als zijn dagelijkse doen steeds rampzaliger ontwricht raakt door onverklaarbare voorvallen, geeft hij zijn vrouw die paragnost is, overal de schuld van. Dat hem de eer te beurt is gevallen als proefkonijn te dienen voor de grote bewustzijnstransformatie der mensheid, wil maar niet tot hem doordringen.

 

Frontier Magazine, recensent Paul van der Sluijs

Het boek "Het Einde" gaat over de verandering die we met zijn allen aan het ondergaan zijn op het moment. Op een luchtige en vaak grappige manier wordt een beeld geschetst van het voor velen 'niet zichtbare'. Het gaat over een echtpaar waarbij de vrouw mediamiek is en de man daar niet van moet weten. Buitenaardse wezens reizen naar de aarde en komen bij hen terecht om een studie te maken van die vreemde planeet.

 

artikelen

Heel Nederland Leest, december 2015

 

Als de andere wereld het overneemt

interview

 

 

 

 

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spiegelbeeld Magazine, maart 2015

 

Parallelle Werelden

Reis naar een nieuw begin

 

Een reis maken levert vaak veel op. Nieuwe ervaringen, nieuwe gezichtspunten. Er zijn verschillende manieren om op reis te gaan en je hoeft niet altijd ver weg te trekken. Als je 'ja' zegt tegen de fantasie dan ga je al op reis. Je zou je kunnen verliezen in een sprookjesverhaal, maar fantasie is veel meer dan dat. De fantasie is de basis van ontdekkingen. Zonder fantasie zou de wetenschap niet bestaan, want aan elk onderzoek gaat een fantastische vraag vooraf.

 

Op ontdekkingsreis

Fantasie is een reeks bekende concepten, die je op een ongebruikelijke manier aan elkaar knoopt. Neem Columbus. Hij kende het concept Aarde en hij kende het concept rond. In zijn tijd was de gangbare gedachte: de Aarde is plat en als je de horizon bereikt dan val je van de Aarde af. Een gedachte, die angst creëerde en de mensen niet naar dat punt op reis deed gaan. Columbus bedacht dat de Aarde wel eens rond kon zijn. Met moeite lukte het hem om een aantal boten met bemanning tot zijn beschikking te krijgen en hij ging het avontuur tegemoet. Zo werd Amerika op de kaart gezet. Wie weet hoe lang het had geduurd voordat iemand anders verzonnen had dat de Aarde niet plat was en op ontdekkingstocht was gegaan.

Die fantastische gedachten en ontdekkingstochten hebben ons al veel opgeleverd. SETI zou niet bestaan als we niet bedacht hadden dat buitenaards leven mogelijk is en waarschijnlijk zouden een aantal medicijnen niet uitgevonden zijn als we niet verzonnen hadden om mensen te vervangen door muizen om geneesmiddelen op te testen. Dit laatste hebben we ook weer omgedraaid, want tegenwoordig zijn er medicijnen op de markt waarin de mens muizeneiwit krijgt toegediend tegen ontstekingen. Eerst wilden we een muis als mens en nu maken we van de mens een muis. Wat een fantastische wereld.

 

Mens als dier

Vanuit die laatste gedachte kun je weer verder fantaseren. De mens als dier. Wat hebben mensen gemeen met dieren? Zit er een stukje dier in elk mens? En zo ja, is dat bij elk mens dan hetzelfde stukje of zou ieder mens een stukje van een ander dier in zich kunnen dragen? Die ontdekkingstocht is gemaakt. Niet ver weg en niet in een laboratorium, maar op een Hollandse hei. En zoals veel ontdekkingen gedaan worden zonder dat de mens ernaar op zoek is, zo is het ook deze groep mensen vergaan.

Die avond op de hei regende het en de temperatuur was rond het vriespunt. In het donker liepen de ontdekkingsreizigers door plassen te rillen van de kou. Ze zouden een spirituele wandeling maken, maar hadden niet het idee dat het er die avond van kwam. Ze waren meer bezig met de gedachte aan hoe ze zo snel mogelijk weer de weg naar huis konden nemen. Goede wandelschoenen waren inmiddels volgelopen met modderig vocht en die nattigheid was bij de meeste broeken al tot over de knie omhoog gekropen. Het was een miserabel gebeuren. De mensen begonnen een beetje te mopperen, te rillen en te boeren. Allemaal van de kou. In eerste instantie droeg dit bij aan een gevoel van ongepastheid. Want de regels van fatsoen, die laat een mens in een groep niet zomaar varen. Maar alle ellende deed de mens doen loslaten. Een scheetje hier, een scheldwoord daar en al snel waren de excuses vervangen door de slappe lach. Dat lijkt allemaal niet spiritueel, maar dat was het wel. De ontdekkingsreizigers werden voorbereid op wat komen ging en dat hadden ze niet in de gaten.

Op het punt dat regendruppels en tranen van het lachen zich mengden, werd doorgegeven dat ze moesten gaan lopen als hun dier. Die gedragsregels waren vergeten, want veel gekker kon het niet worden daar op de hei. Niemand voelde schroom en iedereen begon te lopen als zijn dier. Letterlijk als zijn of haar dier. En het merkwaardige was dat elk lid van die groep voelde dat dit dier bij hem of haar paste.

Na een paar dagen kwam het groepje weer bij elkaar om een en ander nog eens te bespreken. En wat bleek? Iedereen was bezig geweest met zijn dier. Sommigen waren gaan googlen, anderen hadden nagedacht. Vragen werden gesteld en het experiment werd een stukje uitgebreid. Weer werd gelopen als het dier dat bij je hoort en iedereen liep in de pas van precies hetzelfde dier. Vervolgens ging de groep eten als dit dier. Dat leidde tot verrassende inzichten, want dieren reageren op elkaar. En datzelfde gebeurde ook in die groep, terwijl iedereen nog in zijn dier zat. Zo kwam niemand in de directe nabijheid van de stier, behalve de watervogel. De wolf cirkelde en het paard maakte dat hij wegkwam. De aap ging op zoek naar soortgenoten om te vlooien.

 

Totemdier

Dit kleine, fantastische experiment leidde tot een grote ontdekking in die groep: de mens heeft een totemdier. Het woord kende iedereen uit indianenverhalen en sjamanistische wijsheden. Maar dat zei niet zo veel. Door het zelf te ontdekken werd de diepgaande betekenis ervan duidelijk.

Neem een stier. Een stier is geen onvriendelijk dier. Hij bewaakt alleen zijn territorium. Als je zomaar zijn territorium binnenkomt, dan kiepert hij je er briesend uit. Dat is ook met de stier van de groep. Daar kun je niet zomaar binnenvallen. Die heeft ruimte nodig voor zichzelf. Kan je het gevoel geven dat je niet welkom bent. Maar niets is minder waar. Wanneer je een afspraak maakt, dan word je allerhartelijkst ontvangen. Alleen niet blijven plakken, want op een gegeven moment is het genoeg.

De watervogel is ook een mooie. Die heeft een geduld waar je u tegen zegt. Die wacht met één poot in de lucht tot er voedsel voorbij komt. Die watervogel lijkt een groepsdier, maar dat blijkt niet zo te zijn. De watervogel gaat voor zichzelf en z'n eigen voedsel. De groep is er alleen ter bescherming. Wordt zo'n kolonie watervogels aangevallen, dan zullen ze elkaar niet verdedigen. De mogelijkheid dat je buurman de klos is bij een aanval vergroot je eigen overlevingskansen. Dat is waar het de watervogel om gaat. De watervogel is dus een solitair binnen een groep. Dat kun je niet veranderen.

En een mannetjesleeuw gaat niet op jacht. Die laat het voedsel bij zich brengen. Dat doet de mannetjesleeuw binnen de ontdekkingsgroep ook. Die krijgt het liefst alles aangedragen. Maar o wee als iemand de groep aanvalt. Dan komt ze in actie.

 

Nut

Die kleine, fantastische ontdekkingsreis had grote gevolgen voor de deelnemers. Ze kwamen erachter dat je door de kenmerken van je totemdier te herkennen een kijkje krijgt op jezelf en hoe je functioneert binnen een groep. En dat kan je veel opleveren als je ernaar wilt kijken. Het grootste voordeel werd ervaren in het feit dat je je niet meer hoeft te verzetten tegen bepaalde kenmerken van jezelf, waarmee anderen niet overweg kunnen. Een beer bijvoorbeeld, die zorgt goed voor z'n jongen en is behoorlijk lui als hij lekker doorvoed is. Daar ergert een bedrijvige muis zich verschrikkelijk aan. Veranderen zal die beer nooit. Het zit gewoonweg in hem. En tegen die kleine muis hoeven we niet te zeggen dat ze toch eens moet leren om lekker rustig te gaan zitten. Een muis is niet rustig en zitten is voor haar (of hem) niet lekker.

Als je 'ja' zegt tegen de fantasie dan kun je fantastische ontdekkingen doen. Dan blijkt dat sommige mensen echt muizen zijn.

 

Linda van den Boogert

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Moerdijkse Bode, Ties Steehouwer, 28 januari 2015

 

Linda van den Boogert uit Fijnaart schrijft tweede boek

 

Fijnaart-Na haar enkele jaren geleden uitgegeven boek Het Einde, ligt nu het nieuwe boek van Linda van den Boogert

‘Reis van het einde naar een nieuw begin’ in de boekwinkels. Het is het eerste boek van een soort drieluik. Later volgen

nog ‘Reis naar de oorsprong’ en ‘Reis in het geheel’.

 

Linda over haar boek: “Een droom leidt de reis in. Een reis die ik, zonder dat ik het in de gaten heb, al dertien jaar aan het voorbereiden ben.“ In dit eerste deel over een spirituele reis naar Mexico beschrijft Linda van den Boogert in heldere taal hoe deze reis al in de planning stond, lang voordat zij ervan op de hoogte was. Dat niets toevallig is en alles een bedoeling heeft, wordt haar via doorgevingen duidelijk gemaakt. Zij legt haar doorgevingen ook vast in prachtige schilderijen. “Ik heb het boek geschreven omdat het een bijzonder verhaal is. Ik ben maar een gewone vrouw uit de polder en maak dingen mee die mijn leven verrijkt hebben, dat deel ik in een groep en daaruit zijn vele dingen voortgekomen, zoals cursussen en dergelijke waar ik zelf nooit aan gedacht had.”

 

Avontuur

“Deel 1 is slechts een kleine aanloop tot een avontuur waarvan ik niet had kunnen bedenken dat het ook maar enigszins in mijn leven te voorschijn zou komen. Ik heb alleen ja gezegd tegen de dingen die zich aanboden in mijn leven. Het is niet verzonnen, want dat zal in deel 3 blijken.

Tot mijn eigen verrassing staat alles echt tot op de letter al beschreven. De tijd heeft laten zien dat het geen fictie is, bovendien heb ik alles met een groep mensen beleefd die totaal niet zweverig zijn. In tegendeel, juist van die types ‘voeten in de klei en doe maar gewoon’. Door het met een groep te beleven heb ik een bevestiging gekregen dat het veel meer is dan fantasie over doorgegeven teksten: vaak snap ik in eerste instantie niet wat er precies staat, dat wordt dan pas later duidelijk.”

 

Taal

Het boek is erg goed geschreven en dat komt onder andere omdat de nu 51-jarige Linda Spaanse taal- en letterkunde gestudeerd heeft aan de universiteit in Utrecht. Zij wil in haar boeken laten zien dat er meer is tussen hemnel en aarde en dat het veel dichterbij is dan je denkt. Dat er met het accepteren van wat er op je pad komt een groot avontuur in het leven te beleven valt, zonder dat je daarvoor ‘gekke’ dingen hoeft op te zoeken. Als je integer luistert en handelt, kan het ook jou overkomen. “De teksten die doorgegeven worden bestaan uit verschillende niveaus. In deze niveaus is het verleden verwerkt waaraan we hebben gewerkt. Maar dit verleden kent zijn beslag alleen wanneer de mens klaar is om deze teksten tot zich te nemen.”

 

Aarde

Vandaar dat we begonnen zijn met het doorgeven van een boek. Een boek dat vertelt over het als dan niet vergaan van de aarde en het al dan niet bestaan van wezens in diverse dimensies. Het geeft een kijkje op het geheel en dat is wat we wensen over te brengen: het geheel als zodanig in een beknopte vorm. “

Het boek is in alle boekhandels te bestellen, op Bol.com en in België. Als mensen het bij Linda van den Boogert zelf op het adres Molenstraat 97 in Fijnaart, komen kopen, krijgen ze een gesigneerd exemplaar met een kleine boodschap van boven. Voor veel mensen zal de inhoud van het boek moeilijk te begrijpen zijn, terwijl andere daar juist geen moeilijkheden mee zullen hebben.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Frontier Magazine dec 2011, Paul van der Sluijs

 

Nieuw boek Linda van den Boogert

Het Einde

 

Het boek Het Einde vertelt over Geert, een hardwerkende inspecteur, die getrouwd is met een paragnoste. Van het paranormale moet hij eigenlijk helemaal niks weten. Hij houdt van zijn vrouw en dat is dan ook alles. Zijn leven wordt op z’n kop gezet wanneer op een nacht letterlijk aan zijn bed geschud wordt. Hij heeft er geen idee van door wie, maar dat het met de fratsen van zijn vrouw te maken heeft, staat voor hem als een paal boven water. Ondertussen is hij, zonder zich ervan bewust te zijn, studieobject voor de buitenaardse Zurqe en deelt hij zijn huis met een grote groep entiteiten, die onder leiding van Bram op zoek is naar een manier om over te gaan naar het licht.

 

Sinds 2000 is Linda van den Boogert schilderes van prachtige afbeeldingen die de energetische beeldvorming van de werkelijkheid weerspiegelen. Bij het kijken naar haar schilderijen in prachtige pastelkleurige creaties ontdek je steeds meer en meer. Het is haar beeld van de werkelijkheid. Als medium kan ze net een level verder kijken dan het eerste oog ziet en dan verschijnen achter de façades van de realiteit fijnere beelden en vormen die veel meer vertellen dan de schijn die opgehouden wordt. Een van Linda haar bezigheden in haar praktijk in Fijnaart is het contact houden met de sferen rondom de aarde. Ze probeert de sferen duidelijker en meer zichtbaar te maken voor eenieder die zich hiervoor openstelt. Dit doet ze onder andere door het maken van een zogenaamde persoonlijke ‘espigrafie’. In de vorm van een aquarel wordt de persoonlijke energie van dat moment vastgelegd. Via de bijbehorende reading krijg je inzicht in je eigen ik en zie je hoe je er op dit moment voor staat in je leven. Daarnaast geeft Linda cursussen intuïtief schilderen.

 

Het boek Het Einde schreef ze in 2010. Het gaat over de verandering die we met zijn allen aan het ondergaan zijn op het moment. Op een luchtige en vaak grappige manier wordt een beeld geschetst van het voor velen ‘niet zichtbare’. Het gaat over een echtpaar waarbij de vrouw mediamiek is en de man daar niets van moet weten. Buitenaardse wezens reizen naar de aarde en komen bij hen terecht om een studie te maken van die vreemde planeet. Ook engelen en entiteiten komen veelvuldig in het verhaal voor. Iedereen heeft al op de één of andere manier met ze te maken, maar voor velen is het hoe en wat nog niet duidelijk. In het boek worden ze op een zeer begrijpelijke en verhalende manier neergezet. Buitenaardse wezens en elementalen (natuurwezens) zijn ook onderdeel van het verhaal, de één is nieuwsgierig naar dat vreemde wezen: de mens; de elementalen zijn vol passie om de aarde te beschermen tegen die verstorende en verkwistende wezens die mensen heten.

 

Deze tijd is een overgangstijd naar een nieuwe. We hebben de aarde veel te lang destructief gebruikt en nu is de tijd om dat te gaan herstellen. Dat betekent dat we weer contact moeten krijgen met alle niet zichtbare aanwezige wezens. Het doel van de mensheid is, aldus Linda, als passant de materie te leren kennen. Materie is erg moeilijk voor mensen; of we vinden dat we het moeten afstoten of we willen er heel veel van hebben. We kunnen ook niet zonder. Als tijdelijke gasten op de aarde dien je de aarde met respect te behandelen. Daar zijn we nogal in doorgeschoten en nu worden we op de vingers getikt. De hoeders van de aarde, de elementalen hebben ons lang genoeg onze gang laten gaan en laten nu zien dat het genoeg is.

Aan ons is het om beter met de aarde om te gaan. Het Christendom heeft ons bijvoorbeeld vele mooie dingen gebracht maar ook dogma’s. We moesten dit en we mochten niet dat en we moesten luisteren naar de regeltjes en als we dat niet goed deden dan gingen we naar de hel. Hierdoor raakten wij het contact met de natuur en onze samenwerking met de elementalen kwijt, met alle noodlottige gevolgen voor onze planeet, en uiteindelijk voor onszelf, van dien.

Aan deze periode komt nu een einde op de wereld en eigenlijk moeten we weer terug naar de oude waarden. Dus samenleven met de natuur en die met respect behandelen. De balans, die momenteel wereldwijd ver te zoeken is, kan zich dan weer gaan herstellen. Met het einde van de Mayakalender in 2012 in zicht zitten we reeds midden in de overgangsperiode waarover zoveel te doen is. De toenemende hoeveelheid extreme gebeurtenissen op aarde bewijst dat de transformatie in volle gang is. Jaren geleden waren we overtuigd van het feit dat de aarde plat was. Langzamerhand zullen we gaan ontdekken dat er veel meer op aarde aanwezig is dan op het eerste oog waarneembaar is.

 

Om een beeld te kunnen krijgen van de verschillende niet-menselijke levensvormen en de dagelijkse interactie met deze voor velen onzichtbare wereld is dit een heel prettig boek om te lezen!

Uitgeverij Spirit on Paper

Molenstraat 97, 4793 RA Fijnaart

Tel : 06-57024031

E-mail: info@uitgeverijspiritonpaper.nl